Finnish flag UK flag
layout-blue

Tekoäly jakaa työtehtävät optimaalisesti

Dynamik Allocatorilla säästetään euroja ja vähennetään ajokilometrejä


Tekoäly helpottaa Ekovillan arkea ja tekee ihmisen puolesta aikaa vievää manuaalista työtä. Erityisen hyödylliseksi on havaittu tekoälypohjainen aikataulusovellus, joka optimoi Ekovillan asennus- ja kuljetustyöt niin, että ajankäyttö tehostuu ja ajokilometrit vähenevät.


Timo Kyllonen

Tekoälyn avulla vapautamme ajojärjestelijöidemme aikaa. Säästynyttä aikaa hyödynnetään asiakaspalvelun ja asiakaskokemuksen laadun parantamiseen ja saamme näin tehostettua koko asennustoimintaa. Myös asentajien aikaa säästyy vähentyneinä ajokilometreinä."

Ekovillan asennusjohtaja, Timo Kyllönen

Ekovilla
Ekovilla on hiilinegatiivisen eristämisen edelläkävijä ja toiminut rakentamisen alalla yli 40 vuotta. Ekovilla kuuluu EcoUp Oyj:n kiertotalouskonserniin, joka tarjoaa asiakkailleen ja yhteistyökumppaneilleen ratkaisuja, joiden lähtökohtana ovat hiilineutraalius, materiaalien uusiokäyttö ja energiatehokkuus.

Ekovilla

Kierrätysmateriaaleista valmistettu Ekovilla-eriste on suunniteltu ja valmistettu olosuhteisiin, joissa sää vaihtelee talven kylmyydestä kesän helteisiin. Se eristää energiatehokkaasti ja on saanut M1 päästöluokituksen. Ekovillan pitkä historia on osoittanut, että eriste on käytössä turvallinen, hengittävä ja hyvin kestävä. Asiakas saa Ekovillan eristeet kätevästi asennettuna. Asennustöiden ja niihin liittyvien kuljetusten järjestäminen järkevällä ja ekologisella tavalla onkin vaatinut oman kehittämistyönsä.

Dynamik Allocator suunnittelee työt lukujärjestykseen

Kohde

Timo Kyllönen vastaa Ekovillan tuotteiden asennukseen liittyvästä liiketoiminnasta. Hän pitääkin erityisen tärkeänä sitä, että Dynamik Allocatorin avulla asennus- ja kuljetustyöt on saatu järjesteltyä systemaattisesti ja optimaalisesti. Allocator ohjaa ja kalenteroi asennustyöt kalenteriin niin, että tilatut asennustyöt ovat selkeästi hahmotettavissa. Sen avulla esimerkiksi näkee helposti, kuinka pitkälle asennuksia on varattu, miten ne on aikataulutettu ja myös sen, jos jonnekin vielä mahtuu vaikka pienempiä asennustöitä.

Tekoäly ei jätä suunnitteluun aukkoja vaan huomioi työhön käytettävissä olevan ajan, tarvittavan työntekijämäärän, käytössä olevat ajoneuvot ja ajoreitit. ”Kun asennustyö tulee tilaukseen, ajojärjestelijöiden ei tarvitse itse miettiä, kuka ehtii työn hoitaa, milloin se on järkevää tehdä, mitä ajoneuvoa käytetään ja mitä reittiä pitkin työkohteeseen kuljetaan”, Kyllönen kertoo.

Yksi parhaista tekoälyn tuomista eduista on, että ajojärjestelijät voivat käyttää aikaansa esimerkiksi asiakaspalvelun ja asiakaskokemuksen laadun parantamiseen. Manuaalisen työn määrä on vähentynyt, koska sen voi mainiosti teettää tekoälyllä. Aikaisemmin ajojärjestelijän työajasta kului helposti jopa puolet asennusten allokointiin.

Dynamik Allocatorin on helppokäyttöinen pilvipalvelu, jota voidaan käyttää eri laitteilla ajasta ja paikasta riippumatta. Siinä on valmiit rajapinnat niin, että se voitiin sujuvasti integroida Ekovillan omiin järjestelmiin. Allocatoria voidaan käyttää tarvittaessa myös oman käyttöliittymänsä kautta.

Tekoälyn avulla vastuullisia ja entistä vihreämpiä tekoja

Ekovillan keskeisimpiin arvoihin kuuluvat vastuullisuus ja vihreys. ”Meille on tärkeää, että tuotteissamme ja palveluidemme jokaisessa vaiheessa otetaan nämä arvot huomioon. Se oli asiantuntijuuden lisäksi yksi keskeinen syy siihen, miksi valitsimme Dynamikin kumppaniksemme.


Heidän kehittämänsä Dynamik Allocatorin avulla voimme tuottaa tuotteemme ja palvelumme hiilineutraalisti ja tietenkin optimoimaan polttoainekustannukset”,

Kyllönen mainitsee.

Allocator

On havaittu, että Dynamik Allocatorin avulla järjestetyillä ajoilla voidaan vähentää ajettujen kilometrien määrää 9–27 prosenttia. Tämä vähentää heti käytetyn polttoaineen määrää sekä kaluston ja teiden kulumista. Usein ajatellaan, että ympäristöystävällisen kuljetuksen järjestäminen on automaattisesti kalliimpaa, vaikka oikeasti merkittäviä säästöjä saadaan jo huolellisella suunnittelulla.

Kyllönen on kaiken kaikkiaan tyytyväinen siihen, että tekoälyratkaisu päädyttiin ottamaan käyttöön Ekovillan asennustöissä. Dynamikin esittämä ratkaisu tuntui jo heti alkuun hyvin järkevältä ja sujuvalta kokonaisuudelta. Käyttöönotto, pääkäyttäjämallilla toimiva käyttökoulutus ja helppokäyttöinen sovellus ovat olleet todella sujuvia. ”Myös Dynamikin asiantuntija-koodarit ovat hyvin osaavia ja ammattitaitoisia, joten heidän työhönsä voi luottaa”, Kyllönen toteaa.Sopisiko Dynamik Allocator sinunkin yrityksellesi?


Ota yhteyttä Dynamik Oy:n myyntiin:

Hannele

Hannele Koivu

Myyntipäällikkö
+358 40 554 6066
hannele(at)dynamik.fi